lauantai 31. tammikuuta 2015

Maailman paras porkkanapiirakka

Voisin väittää, että tähän leivonnaiseen ei kyllästy. Tämän porkkanapiirakan reseptin olen alunperin napannut talteen joltain nettisivulta, ja muistaakseni se on minulla käytössä ihan alkuperäisen muotoisena. Alkuperäistä lähdettä en saanut enää metsästettyä, ja itse olen reseptin tallentanut muistiin näköjään jo vuonna 2007. Tässä siis:

5 munaa
4dl sokeria
200g sulatettua margariinia
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vanilliinisokeria
4tl kanelia
6dl raastettua porkkanaa

Kuorrute:
200g maustamatonta sulatejuustoa
225g tomusokeria
50g pehmeää voita

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste. Kaada leivinpaperille uunipellille (itse käytän lisäksi reunavuokaa). Paista 200 asteessa n.20-35 minuuttia taikinan korkeudesta riippuen. Valmista kuorrute (suosittelen tuplana), levitä jäähtyneelle pohjalle, koristele.




Tällä kertaa porkkanapiirakkaa päästiin leipomaan ekaluokkalaisen toiveesta, ja kun kerrankin äidillä sattui olemaan aikaa tehdä jotain muutakin kun tilauskakkuja, niin tottakai me leivottiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti