maanantai 5. marraskuuta 2012

Kihlajaisjuhlan kakku

Puna-valkoista kihlajaisromantiikkaa oli ilmassa viikonlopun sumuisena lauantaina, kun Tomi ja Annina juhlistivat kihlajaisiaan ystäviensä parissa. Täytteenä kakussa on suklaamousse vaniljakreemikerroksin.

Omista kihlajaisistani on tuhatsatamiljoonaa vuotta (lasten ilmaisu erittäin pitkälle ajalle) aikaa, mutta vieläkin muistan mitä kakkua siellä tarjoiltiin smiley Siihen aikaan maailmasta ei vielä ollut olemassa erikoiskakkuja eikä muotia tehdä yhtään mitään sen kummempaa kuin niitä kermakakkuja marja- tai hedelmäpinnoilla, mutta koska olin silloin jo nuori kapinallinen, niin leivoin joka ikiseen tilaisuuteen La Dolce Vita -nimistä kakkua, jonka reseptin oli siskoni aikanaan napannut silloin Turussa toimineen Enkelikahvilan lehtiartikkelista. Edelleen teen kaikki sokerikakkupohjani tuon reseptin mukaan smiley Täytteeseen tuli kermavaahtoa, dajm-rouhetta ja itse keitettyä kinuskikastiketta. Sama setti laitettiin kakun päälle niin, että kinuskit sai oikein valua reunoilta alas. NAM!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti